Afbeelding

Kwaliteitsslagerij Zweistra staat klaar voor de feestdagen

Algemeen

‘Wanneer de mensen tijdig hun bestellingen inleveren doen wij er alles aan om te zorgen dat op de dagen voorafgaande aan de kerst alle producten klaarliggen voor onze klanten’, vertelt Aard-Jan Zweistra. ‘Onze bestellijsten liggen klaar om afgehaald en ingevuld te worden. Als dat op tijd gebeurt kunnen we dat prima organiseren’. 

door Kees Diepeveen

Kwaliteitsslager en eigenaar Aard Jan Zweistra heeft 7 jaar geleden de slagerij aan het Maertensplein in Maartensdijk van zijn broer overgenomen met de bedoeling een geheel eigen concept te ontwikkelen. Dat is zeker gelukt met als slotakkoord de heropening van zijn verbouwde slagerij in september van dit jaar. ‘Er is wel wat van de klanten en het team gevraagd tijdens de verbouwing maar het resultaat is er naar’ aldus Zweistra. ‘Een moderne winkel met een uitgebreid assortiment waar we de klanten goed kunnen bedienen en waar we eveneens een grote verscheidenheid aan kazen en wijnen aanbieden. Het begrip slager is heel breed geworden. We adviseren op verzoek zowel wijnen bij vleesgerechten als bij de diverse soorten kaas. Onze grilproducten en rookworsten zijn in onze klantenkring heel goed bekend’.

Gourmet
Vanuit de regio krijgt Zweistra veel aanloop voor zijn exclusieve Dry Age-vlees. Door de bereidingswijze van dit vlees waarbij een gedeelte van het vocht uit het vlees verdampt ontstaat er een vollere smaak en ook een verbetering in malsheid. De van nature in het vlees aanwezige enzymen breken het spierweefsel af, wat resulteert in ultiem mals vlees. ‘Met de feestdagen bieden we ook andere specialiteiten als Bavette Rollade, Diamanthaas in gerookt spek en Kalfs Rib Eye. Gourmet is elk jaar weer een topper. We hebben er voor gekozen om dit jaar de gourmet niet meer op bestelling te doen. Een gedeelte van de gourmet staat kant en klaar en kan zo meegenomen worden. De klant kan ook in de winkel zelf zijn gourmet samenstellen en erop wachten terwijl het wordt klaargemaakt. Wij zorgen er voor dat op donderdag en vrijdag voor de kerst zo veel mogelijk gourmetingrediënten in de winkel liggen’.

Interactie
‘Waar ik van geniet is wanneer het tot een interactie met de klant komt’ aldus Zweistra. ‘Mensen vragen soms naar een bepaald product of komen met een voor mij onbekend recept. Meestal betreft het iets wat ze elders gezien hebben bijvoorbeeld op vakantie. Daar ga ik dan op door met de klant en probeer aan de vraag tegemoet te komen. Soms ga ik daar later zelf op variëren zodat er weer een nieuw product kan ontstaan. Je investeert in de verhouding met de klanten die dit altijd erg waarderen. Op onze bestellijst staat een keur aan vleesspecialiteiten en wild- en gevogelte. Onze service gaat zo ver dat producten die niet op de lijst staan genoteerd mogen worden. Wij kijken hoe we de klanten daarin tegemoet kunnen komen’.

Bestellingen
Zoals elk jaar wordt het weer een hectische tijd voor de slagers. ‘Wij staan er met ons team van 16 personen garant voor dat we tijdig de beste producten zullen leveren. Het is voor ons niet mogelijk bestellingen te bezorgen maar nodigen alle klanten van harte uit om onze winkel te bezoeken en een keuze te maken uit ons enorm ruime aanbod’. 

!