Kunstzinnige sfeer in pop-up galerie in Bilthoven-Centrum.
Kunstzinnige sfeer in pop-up galerie in Bilthoven-Centrum.

Alleen op het feest

Algemeen

Wie ooit op de Place du Tertre, in het hart van de Parijse wijk Montmartre is geweest, weet dat je te midden van de drukte en de vrolijkheid ook eenzaamheid kunt voelen. ‘Loneliness in the crowd,’ noemt kunstenares Sasja Bork dat. 

Ter gelegenheid van de laatste dag van de pop-up galerie die ze vanaf april al organiseerde in het voormalige bankkantoor aan de Vinkenlaan in Bilthoven waren er afgelopen zaterdag vele van de kunstenaars zelf aanwezig om, net als in Parijs, kunstwerken te produceren waar je bij staat.

Je kon je favoriete boek laten transformeren in een lamp door Marian Dessing, de schilders Maja Boot en Inge Peeze gaven een kijkje in hun keuken en kunstenaar Stan Hill liet zien hoe hij zijn prachtige beelden van ‘Acrylic One’ maakte. Ook de geniaal grappige cartoonist en illustrator Argibald was aanwezig, en wie eens oprecht verrast wil worden door intelligente en scherpe humor raden wij een kijkje op zijn site www.argibald.com van harte aan.

Een goede kunstenaar voelt zich altijd wel wat eenzaam op elk feest, maar te midden van de Kerstdrukte in de Kwinkelier was deze galerie een oase van rust, schoonheid en liefde voor de kunst. (Peter Schlamilch)

!