Logo vierklank.nl
Een dankbaar bestuur van Stichting Riksja De Bilt met de cheque van Lions De Bilt/Bilthoven (foto Merijn Harms)
Een dankbaar bestuur van Stichting Riksja De Bilt met de cheque van Lions De Bilt/Bilthoven (foto Merijn Harms) (Foto: )

Nieuwe riksja in De Bilt

Inwoners van De Bilt die niet mobiel meer zijn maar wel graag nog een keer ‘de wind door hun haren willen voelen’ kunnen een gratis rit maken in een riksje.

Hoe lang, waar naartoe? De klant mag het zeggen. De vrijwillige riksjabestuurder fietst lekker rustig een eindje weg en knoopt gezellig een praatje aan. Langs het vroegere ouderlijk huis, langs de oude werkplek, zo maar een ritje door de natuur, onderweg een kopje koffie? Kan allemaal.

Riksja
Het riksja-idee is in 2012 in Denemarken ontstaan en heeft inmiddels wereldwijd talloze initiatieven opgeleverd. In Nederland zijn er 19 steden - waaronder dus De Bilt - waar één of meer riksja’s rijden met hetzelfde uitgangspunt. En er komen nog steeds nieuwe initiatieven bij. In Nederland zijn deze initiatieven verenigd onder de naam ‘Fietsen Alle Jaren’

Fondsen
Vanaf begin dit jaar heeft Stichting Riksja De Bilt zich ingespannen om fondsen te werven voor een nieuwe riksja. En nu is het gelukt: de nieuwe riksja is aangeschaft. Eén van de geldgevers is Lions De Bilt/Bilthoven. Bent u voor u zelf of voor een ander op de een of andere manier geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@riksjadebilt.nl of kijk op https://riksjadebilt.nl . (Fred Hijzen)

Meer berichten