Logo vierklank.nl
Jumbo Maartensdijk in actie voor Voedselbank
Jumbo Maartensdijk in actie voor Voedselbank (Foto: )

Jumbo Maartensdijk in actie voor Voedselbank

Supermarkt Jumbo in Maartensdijk houdt op zaterdag 30 oktober voor het eerst na de Coronacrisis een actie voor Voedselbank De Bilt. Klanten wordt gevraagd of zij iets willen kopen voor hun ‘dorpsgenoten in nood’. Het gaat met name om lang-houdbare producten, die te vinden zijn op een speciale stelling in de supermarkt. 

Na het afrekenen van de boodschappen kunnen klanten de gekochte artikelen achterlaten bij een van de vrijwilligers van de Voedselbank, die ter plekke zijn. 

Vaste leverancier
Voedselbank De Bilt geeft sinds 2011 voedselpakketten uit aan gezinnen die in financiële nood zijn geraakt. Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van voedsel dat door leveranciers gratis ter beschikking wordt gesteld. De Jumbo in Maartensdijk is sinds januari een van de vaste leveranciers en doneert dagelijks voedsel.

De Voedselbank geeft in de gemeente De Bilt inmiddels 130 voedselpakketten uit aan gezinnen in financiële nood. De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket. Naast de uitgifte van voedselpakketten aan mensen die onder de armoedegrens leven, wordt hiermee ook de verspilling van voedsel tegen gegaan.

Meer berichten