De derby in Westbroek werd door de Westbroekers gewonnen.

DOS wint derby

Zaterdag 23 oktober was de herfstaflevering van de derby tussen de korfbalverenigingen uit Maartensdijk (TZ) en Westbroek (DOS) op de velden in Westbroek. Coach van Brenk van DOS had zijn team vooraf goed voorbereid en er op gehamerd, om kort te verdedigen of zoals het in korfbaltermen heet: Achter te verdedigen. Dit om de vele loopacties van TZ, zoveel mogelijk te elimineren

Beide teams begonnen wat gespannen aan de wedstrijd, met aan beide kanten veel onnodig balverlies. Jeroen de Groot had daar alleen niet zo’n boodschap aan en leverde met 4 goals een grote bijdrage aan de 6 -0 voorsprong van de Westbroekers, die na 10 minuten op het bord stond. TZ kwam er niet aan te pas. Bij aanvang van de rust leidde DOS verdiend met 12-5.

Coach Ferry Hakstegen van TZ had waarschijnlijk in de kleedkamer iets van zich laten horen, want TZ kwam sterk de kleedkamer uit; het verschil van 7 doelpunten was overigens niet weg te werken en de Maartensdijkers bleven achter de feiten aan hollen. DOS speelde op zijn gemak de wedstrijd uit (eindstand 20-12) en kan met nog 1 wedstrijd te spelen zich de herfstkampioen Veld in de overgangsklasse B noemen.