Voor aanvang op de foto.

Bijzondere voetbalwedstrijd bij SVM

door Kees Diepeveen

Op woensdag 29 september heeft het team van Oranje LD bij SVM in Maartensdijk een oefenwedstrijd gespeeld tegen The Golden Boys. Het team van Oranje LD is in voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in Parijs wordt gespeeld.

De Stichting Pro Talents heeft het team van Oranje LD onder zijn hoede. De stichting staat los van de KNVB. Het team bestaat uit de beste spelers vanaf 15 jaar die praktijkonderwijs volgen of hebben gevolgd. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen met een leerbeperking die zijn gescout op voetbaltoernooien voor de praktijkscholen. Wanneer speelsters talentvol zijn en hoger op kunnen, staat de stichting de speler bij in de contacten met de mogelijke nieuwe vereniging. Het LD team traint regelmatig in Maartensdijk

Ter voorbereiding op het Europees kampioenschap voor LD-teams in Parijs speelt Oranje LD een oefenwedstrijd tegen The Golden Boys. Dat is een team met allemaal oud spelers rond de 40 jaar met een Ajaxverleden. Dit team is ontstaan uit het hoogste jeugdteam van Ajax – de A1 - lichting 1997/1998. De bekendste speler uit die lichting die is doorgebroken bij Ajax is Andy van der Meijden. Twee bekende spelers die tegen Oranje LD meespelen zijn Pascal Heije en Arno Splinter.

De eerste helft gaf een tweeledig spelbeeld. Golden Boys combineerden heel behendig. Oranje LD moest alle zeilen bijzetten om mee te kunnen blijven voetballen. Ajax kreeg kansen maar de keeper van Oranje wist zijn doel schoon te houden. Tot de 20ste minuut toen een vrije trap prachtig in de kruising werd geschoten en niet veel later uit een dieptepas de 2-0 werd aangetekend. In het tweede deel van de helft draaide het spelbeeld. De Ajaxieden raakten wat vermoeid en de tegenstander rook zijn kansen. In en tijdsbestek van 10 minuten draaide het spelbeeld geheel. Oranje kwam beter in de wedstrijd en scoorde drie maal op rij. De 2e helft gaf hetzelfde beeld te zien met dat verschil dat Ajax niet meer wist te scoren en Oranje door een betere conditie, meer snelheid en goed combinerend de wedstrijd kon controleren. Dat werd uitgedrukt in nog drie treffers wat de einduitslag bracht op 6-2 voor Oranje LD. Een goed resultaat in de oefencampagne.