Afbeelding

Samen sporten en bewegen in de buitenlucht voor 55+

Algemeen

door Kees Diepeveen

Bewegen is goed voor iedereen en dit samen doen met buurtgenoten in de buitenlucht is extra leuk. Dat is waar Golden Sports voor staat. Iedereen van 55 jaar en ouder kan meedoen, ook mensen met lichamelijke klachten. 

Paulien Oskam en Annekarien van der Leest uit Bilthoven zijn de initiatiefneemsters van dit evenement. Hockeyclub SCHC stelt haar velden beschikbaar. Woensdag 22 september gaan de trainingen van start.

Eenzaamheid
Paulien en Annekarien zijn beiden geïnspireerd geraakt door een interessant krantenartikel van iemand uit Ulft, die een training gestart was om ouderen in beweging te krijgen (of te houden) en daarnaast de eenzaamheid tegen te gaan: ‘We vonden dat een prachtig initiatief en hebben ons hard gemaakt om dat ook in deze gemeente van de grond te krijgen’ aldus beide dames. ‘Hockeyclub SCHC was bereid om haar velden ter beschikking te stellen, zodat we alle ruimte en faciliteiten hebben om van start te gaan’.

Gezellig
Golden Sports is een landelijk overkoepelend orgaan dat zich inzet om mensen van 55 jaar en ouder buiten te laten sporten en bewegen. De trainingen zijn goedkoop, veilig en gevarieerd, en worden gegeven door een gediplomeerde trainer. Paulien en Annekarien: ‘In combinatie met het overkoepelende orgaan Golden Sports (www.goldensports.nl) bieden we vanaf woe 22 september wekelijks een uur training aan onder bezielende leiding van professional Bart Roth. Iedere woensdag vindt de training plaats van 10.30 tot 11.30 uur. De trainingen zijn professioneel, afwisselend en gezellig. Bart maakt de training op maat, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Tijdens de training wordt er gewerkt aan conditie, stabiliteit, mobiliteit en is er een deel sport en spel. Na afloop is er gelegenheid om samen een kop koffie te drinken. Dit is geheel vrijblijvend, maar wel gezellig om de andere sporters beter te leren kennen’

Start
Iedereen van 55 jaar en ouder wordt van harte uitgenodigd om op woensdag 22 september te komen kijken bij SCHC, Kees Boekelaan 1 in Bilthoven. Verzamelen bij het clubhuis. De eerste keer is deelname gratis. Vooraf aanmelden kan via beweegmee.op.schc@gmail.com