Tijdens de KorfbalTotaal Regio Cup werd er een nieuwe wedstrijdvorm geprobeerd. (foto Cisca Pluim)

Nova wint KorfbalTotaal Regio Cup

Algemeen

De selectie van Nova mocht afgelopen zaterdag spelen op de KorfbalTotaal Cup bij korfbalvereniging Het Bosch in Lexmond. Hoogtepunt van de dag was dat het eerste door de winst op VIKO 150 euro binnenhaalde.

De dag begon met een ‘normale wedstrijd’ tussen Nova 2 en Viko 2. Nova had een moeizame start, maar wist zich zeer goed te herpakken en speelde een leuke wedstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren met 16-15.

Daarna was het de beurt aan de beide eerste teams. Onder begeleiding van een DJ speelden de teams vier sets van 12,5 minuten. Elke set was er 50 euro te verdienen en de totale winst betekende nog 50 euro extra. Eindigde een set in een gelijkspel, dan volgde een shoot-out. Hierin moest één speler van het ene in 45 seconden zoveel mogelijk doelpunten maken tegen een speler van het andere team. In de 45 seconden daarna waren de rollen omgedraaid. Wie de meeste punten had gescoord, won de set. De eerste set ging naar Viko, de tweede naar Nova en de derde eindigde in een gelijkspel. Viko won de shoot-out, waardoor Nova 2-1 achter kwam in sets. Maar Nova was strijdlustig en haalde de vierde set binnen. Met een einduitslag van 2-2 volgde een allesbeslissende shoot-out. Nova won de shoot-out en won hiermee de KorfbalTotaal Regio Cup.