Logo vierklank.nl
<p>Dat wil ik &lsquo;effe&rsquo; kwijt&hellip;<br><br><br></p>

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…


(Foto: )

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

De door de provincie Utrecht gepromote snelfietsroute Amersfoort-Utrecht loopt voor een deel door de pas opgeleverde wijk ‘Hof van Bilthoven’. De fietsroute loopt voor een deel langs de Melkweg.

Ten noorden van de Melkweg ligt de ‘Hof van Bilthoven’, ten zuiden van de Melkweg liggen een kinderboerderij, kinderspeelplaats, kleinschalig winkelcentrum, scholen, bibliotheek, kinderopvang, cultureel centrum en een weekmarkt. Omdat er dagelijks zeer veel voetgangers de Melkweg oversteken is in het midden van de Melkweg een oversteekplaats gemaakt met voetgangers stoplichten en zebra’s. Om de stoplichten en zebra’s te bereiken moeten de voetgangers echter aan beide zijden het fietspad oversteken. Bij de fietspaden staan echter geen stoplichten en geen zebra’s. Dit is niet alleen een zeer verwarrende, maar ook erg gevaarlijke situatie. Heb je als voetganger groen licht en waan je jezelf veilig op de zebra, dan loop je alsnog het risico aangereden te worden door voorbijrazende e-Bikes en/of een peloton wielrenners.

De gemeente heeft tot nu toe alleen gereageerd met de opmerking We zullen het in de gaten houden’. Ik vind het echter onbegrijpelijk hoe men in een compleet nieuw ingericht gebied zo’n onveilige situatie kan creëren.

Rob Kemme Bilthoven

Meer berichten