Logo vierklank.nl
Nelly van der Geest.(links) in gesprek met Hella van Schaik.
Nelly van der Geest.(links) in gesprek met Hella van Schaik. (Foto: )

Theater in ’t Groen in tuin Huize Voordaan

Zondag 13 juni vond de eerste voorstelling van dit jaar van Theater in ’t Groen plaats in de voortuin van Huize Voordaan in Groenekan; de eerste voorstelling van een serie onder de naam van ‘In de Hoofdrol’. In iedere voorstelling wordt een bekende Biltenaar geïnterviewd door Nelly van der Geest. In deze aflevering was het Hella van Schaik uit Groenekan. Zij beantwoordde vragen over haar leven en dat van haar, in 2017 overleden echtgenoot, de bekende Wim van Schaik. 

 Hella vertelde over de verschillende periodes in haar leven: te beginnen in het voormalig Nederlands Indië, waar zij 3 jaar in een Jappenkamp heeft doorgebracht. En over haar aankomst in Nederland, waar zij moest wennen aan de andere cultuur en hoe de mensen tegen haar aankeken als voormalig ‘Indiëganger’. En ook over later toen zij haar echtgenoot (Wim van Schaik) leerde kennen en hun gedeelde passie voor klassieke muziek en cultuur. Ook werd zij geïnterviewd over haar werkzame leven in de sociale sector. Hella heeft dat als een mooie afwisseling op haar huishoudelijke taken ervaren. Het thema emancipatie kwam hierin duidelijk aan de orde. Hella keek in deze voorstelling terug op haar leven en kwam naar voren als sterke vrouw, die liever niet in de spotlights staat. 

 Na ieder onderwerp werd Hella’s verhaal door 4 spelers heel pakkend in fysieke acts verbeeld, daarin muzikaal begeleid door de toetsenist Peter Huber. Het was een bijzondere middag waar de toeschouwers een inkijkje kregen in het leven van deze een bekende inwoner van Groenekan.            (Frans Poot)

 

Meer berichten