Logo vierklank.nl
Stichting Leergeld ondersteunt in de kosten van sport en cultuur.
Stichting Leergeld ondersteunt in de kosten van sport en cultuur. (Foto: )

Financiële hulp bij jeugdactiviteiten

Corona heeft ook veel ondernemers hard geraakt. Inkomsten zijn gedaald en reserves zijn aangesproken. Keuzes maken in gezinsbestedingen is dan helaas onafwendbaar. Ook bestedingen voor de kinderen. Contributie voor de sportclub, muziekles, een nieuwe fiets; dat kun je er gewoon even niet bij hebben. 

Stichting Leergeld Gemeente De Bilt voorkomt dat kinderen uit gezinnen met (tijdelijk) weinig financiële middelen worden uitgesloten van onderwijs, sport en cultuur. Ons motto is ‘Alle kinderen kunnen meedoen!’, want kinderen mogen niet de dupe worden van geldzorgen van ouders. En blije kinderen zijn een zorg minder voor hun ouders. 

De stichting ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar financieel bij (buiten)schoolse activiteiten. Door deze bijdrage kunnen kinderen (blijven) sporten op een sportclub, muziekles volgen, naar de scouting of bijvoorbeeld paardrijden. Ook de sportkleding of een muziekinstrument wordt vergoed als dat nodig is. Door deze ondersteuning kunnen kinderen gewoon mee op schoolreisje of op zomerkamp. En als een kind naar de middelbare school gaat zijn er mogelijkheden tot een bijdrage voor een laptop en een fiets.

Zzp’ers die gebruik maken van de TOZO en/of TONK regeling en financiële gedwongen zijn om activiteiten van hun kinderen te moeten opzeggen of beperken kunnen contact opnemen met de stichting. Zij kijken op basis van inkomsten en uitgaven waar ze tijdelijk kunnen ondersteunen. Na een jaar wordt gekeken of verdere ondersteuning nodig is. 

Secretaris Martin Jonker: ‘We begrijpen dat je misschien een drempel over moet om hulp te vragen. Doe het in het belang van je kinderen. Want je kinderen moeten zoveel mogelijk zorgenvrij met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen meedoen. Daar wordt het hele gezin beter van.’ Zie www.leergelddebilt.nl .

Meer berichten