Logo vierklank.nl
<p><em>Bij gebrek aan parkeerplaatsen worden auto&#39;s voor de rode paaltjes neergezet.</em></p>

Bij gebrek aan parkeerplaatsen worden auto's voor de rode paaltjes neergezet.

(Foto: )

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Parkeerplaatsproblemen Maertensplein

Al geruime tijd is er de vraag wat er moet gebeuren met de voormalige kassen van de firma Rijksen tussen Dijckstate en de westelijke winkelrij van het Maertensplein in Maartensdijk. De gemeente De Bilt is er de oorzaak van dat dit een langdurig probleem is geworden. De kassen zouden voor woningbouw gebruikt worden, maar de gemeente heeft zelf de aanvankelijk toegekende vergunning ingetrokken. Ik zou er een heel epistel over kunnen maken en man en paard kunnen noemen, maar dat draagt niets bij aan de oplossing. 

Al vanaf de start van het winkelcomplex is het parkeren een probleem. Het probleem is in de loop van de afgelopen ruim 25 jaar alleen maar groter geworden. Ik woon aangrenzend aan het grootste noordelijkste parkeervlak en ik zie dat van de 70 parkeervakken aan de noordzijde en oostzijde (dus de achterzijde van de Molenweg en de toevoerweg) achter de Jumbo op tijden dat de winkels gesloten zijn er gemiddeld 15 auto’s staan. Op alle werkdagen, wanneer de winkels open gaan - dus ruim voor 8 uur - staan er gemiddeld (al) 40 auto’s meer op deze plaatsen. Waarschijnlijk louter en alleen personeelsleden van de winkels. Dus bij opening van de winkels zijn er dan nog 15 tot 20 parkeervakken leeg. 

Dit heeft veelal tot gevolg dat er (dus) geparkeerd wordt voor de paaltjes aan de noordzijde en ook zodoende de wit/rode paaltjes geblokkeerd worden. Deze zijn er voor toegang voor de hulpdiensten. 

Ik zou een oproep willen doen aan de gemeente De Bilt om het westelijke voormalige kassencomplex te slopen en daar parkeerplaatsen te maken. Zo komt men uit de financiële impasse met de eigenaar van de kassen en komt er een voldoende aantal parkeerplaatsen beschikbaar. 


Arie Sierd Leijendekkers. Maartensdijk

Meer berichten