Afbeelding

Hoogste zonnebloem van Maartensdijk in 2021

Algemeen

Het team Natuurlijk! Maartensdijk organiseerde in 2020 voor de eerste keer een zonnebloemenwedstrijd. Op ruim 80 adressen in Maartensdijk werd gestreden om de titel ‘kweker van de hoogste zonnebloem van Maartensdijk’. De hoogste zonnebloem groeide ruim 4 meter naar de zon. 

Een geslaagde actie in 2020 die Natuurlijk! Maartensdijk in 2021 graag herhaalt. Wordt het hoogterecord gebroken? Meedoen kan door vanaf donderdag 6 mei een zonnebloempit bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Dorpsweg 85) in Maartensdijk te halen. Zaai de pit op een mooie zonnige plek in de tuin. Komt er een plantje boven de grond? Verzorg hem goed dan maak je kans op één van de mooie prijzen.

Je hoeft je dit jaar nu nog niet aan te melden voor de wedstrijd. In De Vierklank en op Facebook wordt na de zomer een oproep gedaan om je bloem aan te melden. Je geeft dan de lengte van je zonnebloem door. Een professionele jury komt jouw bloem nameten. Als je tussendoor foto’s instuurt van de groei dan worden deze op Facebbok geplaatst. Stuur ze per mail naar natuurlijkmaartensdijk@outlook.com

!