Logo vierklank.nl
Foto:

Online cursussen muziekgeschiedenis

Vanaf dinsdag 25 mei start de KunstenHuis Muziekschool met twee online cursussen muziekgeschiedenis. Dirigent Peter Schlamilch vertelt vol bezieling in zes lessen over de schoonheid van de klassieke muziek en de betekenis achter de muziek. 

De lessen vinden volledig online plaats op zes dinsdagavonden. Er is keuze uit twee cursussen: ‘Bach: symboliek en getallenleer’ van 18.30 tot 20.00 uur en ‘Introductie in de klassieke muziekwereld’ van 20.15 tot 21.45 uur. 

Naam
De meeste musici en muziekliefhebbers weten dat Bach zijn eigen naam componeerde. Sommigen menen dat Bach geheime boodschappen componeerde in zijn grote werken, zoals de Mattheüs- en Johannespassie en de Hohe Messe. Aan de hand van verschillende methoden wordt er naar deze werken gekeken en worden verbanden ontdekt, die bijna geen toeval kunnen zijn.

Introductie
De wereld van de klassieke muziek is voor velen een kostbaar goed, maar niet iedereen weet precies hoe hij of zij daar de weg in moet vinden. Wat betekenen al die titels en opusnummers nu en welke werken moet je écht gehoord hebben? Welke stijlen zijn er en hoeveel violen zitten er in een symfonieorkest? En: hoe ontwikkel ik mijn eigen smaak en verdiep ik mijn liefde voor klassieke muziek? Kijk voor meer informatie op www.kunstenhuis.nl voor informatie over de ‘nieuwe workshop muziekgeschiedenis’.

Meer berichten