Training van de F-groep op woensdag 3 maart.
Training van de F-groep op woensdag 3 maart.

Nova pakt de draad weer op

Algemeen

door Henk van de Bunt

Met het optrekken van de leeftijdsgrens tot 27 jaar is het voor de jeugd bij Nova weer mogelijk om te trainen. Bestuursleden Steven Bakker (Technische Zaken) en Renske van Kempen (Communicatie) vertellen hoe korfbalvereniging Nova de draad weer oppakt:

Steven Bakker: ‘Toen het nieuws dat onze leden tot 27 jaar weer mochten sporten definitief bekend werd gemaakt, ontplofte een aantal groepsapps van vreugde. Eindelijk weer korfballen. De Technische Commissie van NOVA ging direct op de regelstand. Het trainingsschema moest worden gemaakt en dat was weer een hele uitdaging. Normaal trainen onze seniorenteams later op de avond na onze jeugd, maar daar is nu door de avondklok geen tijd voor. Om 20.15 uur moeten alle teams stoppen met trainen om genoeg tijd te hebben om het materiaal schoon te maken en naar huis te fietsen. Om alle teams te kunnen laten trainen, worden de velden nu op zes van de zeven dagen gebruikt’. 

Protocol
Renske vervolgt: ‘Ook het coronaprotocol moest weer worden aangepast. Dit protocol krijgen wij van het NOC*NSF en de KNKV. Het bestuur leest dit protocol altijd goed door en vertaalt het naar een begrijpelijk overzicht voor onze leden en corona-coördinatoren. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en kan er nooit discussie ontstaan over een maatregel. Een nieuwe maatregel is de harde leeftijdsknip. Een paar selectiespelers van Nova is ouder dan 27. Zij moeten alsnog in vaste tweetallen op 1,5 meter van elkaar trainen en dat notabene op een veld naast hun teamgenoten die wel weer lekker kunnen sporten binnen de 1,5 meter. Dat is zuur, maar het is helaas niet anders.

Maatregelen
Buiten het veld gelden nog steeds de maatregelen die de leden inmiddels wel gewend zijn: handen ontsmetten bij binnenkomst, materialen ontsmetten na gebruik, 1,5 meter afstand houden van elkaar en zo snel mogelijk naar huis na een training. Ook de kantine is en blijft nog even dicht. Door de geweldige samenwerking tussen de vrijwilligers en leden die de maatregelen goed opvolgen, is het gelukt om nog geen enkele besmetting op de vereniging te laten plaatsvinden.

Nieuw seizoen
Steven: ‘Wij zijn inmiddels ook begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen dat in september start. Wij gaan met vertrouwen de zomer tegemoet en hopen op een seizoen zonder onderbrekingen. Naast dat het fijn is dat onze leden nu weer kunnen sporten, merken wij ook dat veel vriendjes, vriendinnetjes en mensen die nog niet eerder hebben gekorfbald, komen meetrainen. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten, want als er één ding is dat deze coronacrisis heeft bewezen, is het wel dat sporten belangrijk is voor lijf en geest.

Trainers
Steven Bakker: ‘Wat een mooi seizoen voor onze selectie had moeten worden is uitgedraaid op een teleurstelling, zoals wel meer dit coronajaar. Met 7 competitiewedstrijden op de teller is het onwaarschijnlijk dat er dit seizoen nog wedstrijden in competitieverband bijkomen. Op basis van de resultaten, sportieve ontwikkeling en sfeer had de Technische Commissie als uitgangspunt om de huidige spelersgroep en staf te behouden voor volgend seizoen. Gedurende de evaluatie met de selectiespelers bleek al snel dat er veel draagvlak was voor dit voornemen. Wij zijn dan ook blij te kunnen melden dat Pascal Frank (hoofdtrainer Nova 1), Jasper van Rooijen (assistent-trainer Nova 1) en ook Fernand Lith (hoofdtrainer Nova 2) ook volgend seizoen voor onze talentvolle groep staan. Mathijs Pot, die dit seizoen samen met Fernand Nova 2 trainde, stopt na dit seizoen.