Logo vierklank.nl
Het houten huis op Kastanjelaan 1 te Groenekan dat later een stenen huis werd met de naam ‘Het eiland’. In de tuin stond een prieel, een zgn. wees, deels betrokken bij de geschiedenis van verzetsheldin Jacoba van Tongeren. (foto uit de digitale verzameling van Rienk Miedema)
Het houten huis op Kastanjelaan 1 te Groenekan dat later een stenen huis werd met de naam ‘Het eiland’. In de tuin stond een prieel, een zgn. wees, deels betrokken bij de geschiedenis van verzetsheldin Jacoba van Tongeren. (foto uit de digitale verzameling van Rienk Miedema) (Foto: )

Histories 2021 op de fiets

Het Muziektheater festival HiStories gaat in april op een alternatieve manier door. Op de fiets langs vijf unieke historische locaties kan ter plekke genoten worden van de korte theatrale scenes via de smartphone op een moment in het voorjaar wanneer het uitkomt. 

door Henk van de Bunt

De vijf locaties dit jaar zijn: De Hoeve (Asperge Kwekerij aan de Soestdijkseweg Zuid 152 in Bilthoven), Het verloren Kerkhof (bij de tegenwoordige Eijckensteinselaan, op de grens van Maartensdijk en Bilthoven), Jacoba’s Eiland (Kastanjelaan 1 in Groenekan bij Eugène en Christien Broecheler), Immanuelkerk (Soestdijkseweg Zuid 49, De Bilt) en Molen Geesina aan de Ruigenhoeksedijk 32 te Groenekan. 

Scenes
De theatrale scenes zijn gemaakt door onder andere theatergroepen BO!NK en het KunstenHuis, muzikanten Bart van Gerwen en tangodansers La Zapada, allen uit eigen regio. Dit jaar zijn er geen live optredens op de locaties maar zo kan deze tour op een interactieve manier toch beleefd worden en kunnen nieuwe historische ontdekkingen in de eigen gemeente worden gedaan.

Fietstour
Vanaf zaterdag 10 april is de fietstour online beschikbaar. De kaartverkoop start deze week. Met een ticket wordt een persoonlijke link ontvangen voor toegang tot de fietsroute en de scenes. De tour kan op een eigen gekozen moment in de lente worden gefietst, waarbij de dan geldende coronamaatregelen dienen te worden gerespecteerd.

Regen
Wanneer men op een regenachtige dag niet wil fietsen kunnen ook thuis, online, alle scenes achter elkaar worden gezien. Deze film is ook voor de mensen die niet in de mogelijkheid zijn om de tour te fietsen en natuurlijk om na afloop ook nog eens rustig thuis op de bank ervan na te genieten. Kijk voor meer informatie en tickets op www.weeshuisvandekunst.nl.

Meer berichten