Logo vierklank.nl
40 enthousiaste jeugdleden van SVM uit Maartensdijk genoten van een lange trainingsdag.
40 enthousiaste jeugdleden van SVM uit Maartensdijk genoten van een lange trainingsdag. (Foto: )

Jeugdvoetbaldag SVM met enthousiasme ontvangen

Op vrijdag 26 februari onder een stralend zonnetje hebben 40 enthousiaste jeugdleden van SVM uit Maartensdijk een heerlijke voetbaldag gehad. De kinderen waren van 10.00 tot 16.00 uur enthousiast met allerlei voetbalvormen bezig onder leiding van Dennis Voolstra van de Utrechtse Voetbalschool, samen met trainers van SVM.

door Kees Diepeveen

‘Het accent van deze voetbaldag ligt vooral op technische trainingen’ aldus Dennis Voolstra, ‘waarbij we ons richten op de leeftijdsklasse van de deelnemende jeugd. In allerlei trainingsvormen leren we de kinderen om baas te worden over de bal. Daar gebruiken we simpele technische vormen voor en doen veel in circuitvorm zodat de kinderen iedere keer met een ander facet van de techniek kennis maken’. 

Plezier
Het plezier en enthousiasme straalt er vanaf. ‘Door de lange dag voor de kinderen moeten we goed doseren’ aldus Dennis. ‘Vooral de jongste spelertjes van 5 t/m 7 jaar hebben af en toe moeite om hun concentratie te bewaren. Het is voor deze kinderen een lange en intensieve dag en dat zijn ze niet gewend . Met ontspanningsmomenten zorgen we voor een goede inspannings- en rustbalans’.

Aan het eind van de voetbaldag spelen de kinderen met hun laatste energie nog een partij tegen de trainers en gaan na afloop trots en voldaan naar huis met een voetbalshirt van de Utrechtse Voetbalschool. 

Meer berichten