Marco Willemse nieuwe trainer SVM
Logo vierklank.nl
Foto:

Marco Willemse nieuwe trainer SVM

Met ingang van het nieuwe seizoen is Marco Willemse de trainer van voetbalvereniging SVM uit Maartensdijk. Vereniging en trainer zijn een verbintenis aangegaan voor één jaar met een optie voor nog een jaar.

door Kees Diepeveen

Voorzitter Frans van der Tol is trots dat deze nieuwe trainer is vastgelegd en noemt het ook bijzonder. ‘Immers’, zo licht hij toe:’ Marco is een ‘kind van de club’. Als jongen van 4,5 jaar ging hij met zijn oudere broer mee naar de training en is hij met voetballen begonnen en altijd lid van SVM gebleven. Wij hadden een aantal jaren geleden al door dat Marco de potentie had om een goede trainer te worden. We hebben hem vanuit de club gestimuleerd om zijn trainingsdiploma’s te halen omdat we wilden dat hij in de nabije toekomst trainer van onze selectie zou worden. En nu is het dan zo ver en daar ben ik erg trots op’. 

Opleiding
Marco Willemse voelt zich echt op zijn plek bij SVM: ‘Ik heb tot mijn 35ste in het eerste elftal gespeeld en ben jaren daarvoor al begonnen met het trainen van jeugdteams. Dat vind ik nog steeds ontzettend leuk. In die periode ben ik opleidingstrajecten gaan volgen bij de KNVB. Daar heb ik veel tijd in gestopt en dat viel niet altijd mee. Ik heb een eigen Timmer- en Onderhoudsbedrijf en het was soms schipperen met mijn tijd. Vorig jaar had ik de verantwoording over het 2e team. Nu de huidige trainer van het 1e team Kevin Ligtermoet vertrekt ben ik blij dat bestuur en Technische voetbalcommissie hun vertrouwen in mij hebben uitgesproken en ik het stokje van hem mag overnemen’.

Saamhorigheid
Het ziet er naar uit dat de selectie van SVM in tact blijft en daar is Marco blij mee.’ In de 4e klasse waar we in spelen hebben veel verenigingen zich weten te versterken. Bovendien zijn er veel clubs uit de zondagcompetitie overgestapt naar de zaterdagcompetitie waardoor deze competitie sterker is geworden. We zullen goed moeten presteren om in deze klasse mee te kunnen doen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Er staat een heel leuke groep. Mijn ambitie is in elk geval om het aankomende of het daaropvolgende seizoen mee te spelen om promotie’. Wat de nieuwe trainer erg belangrijk vindt los van de prestaties van de spelers is het bereiken van meer saamhorigheid in het elftal. ‘In een sterk functionerend team komen de prestaties vanzelf’’ is zijn mening waarbij ook een belangrijke rol voor de jeugd is weggelegd en hij met belangstelling zal kijken naar de echte ‘jongens van de club’. 

Meer berichten