Logo vierklank.nl

Alle klokken luiden met nieuwjaar

Normaal gaat iedereen om twaalf uur ’s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, dacht de CDA afdeling in de gemeente De Bilt.

Wat wél kan

‘We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar vooral te kijken wat wél kan. Daarom doen we een oproep aan al onze kerken en kerkbesturen om ‘op slag van Nieuwjaar’ 10 minuten de kerkklokken te luiden, van 00.00 tot 00.10 uur. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken’, aldus fractievoorzitter Werner de Groot.

Nieuw begin

Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren. ‘Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar’, aldus Werner de Groot. ‘Het kan toch niet zo zijn dat we dit bijzondere jaar zo afsluiten en het nieuwe jaar in sobere stilte beginnen.’

Het ziet er naar uit dat alle kerken in de gemeente gehoor geven aan deze oproep en nieuwjaarsdag 10 minuten lang de kerklokken zullen luiden.

Meer berichten