Voor het eerst sinds jaren was er weer een mooie kerstboom op de Wolfsmelk in Maartensdijk. (foto: Henny van der Heijden)
Voor het eerst sinds jaren was er weer een mooie kerstboom op de Wolfsmelk in Maartensdijk. (foto: Henny van der Heijden)

Buurtkerstboom op de Wolfsmelk

Algemeen

Voor het eerst weer na 2014 was er weer een enorme kerstboom op de Wolfsmelk in Maartensdijk. De Sint was nog niet het land uit, of er lag al een kerstboom van meer dan 6 m. op de stoep.

Meijerink (van de kerstbomen) kwam met hun beste chauffeur indrukwekkend achteruit de Wolfsmelk op rijden om deze de volgende dag met vereende buurmannenkracht overeind te zetten. Een welkome afleiding in coronatijd met al z’n contactbeperkingen.

Op initiatief van Linda van Barneveld en Henny van der Heijden werd er met de spreekwoordelijke ‘pet’ in de buurt rondgegaan (tegenwoordig buurtapp) en het was daarbij hartverwarmend hoeveel positieve reactie daarop kwamen. De wens was duidelijk; er moest een heel grote boom komen. Na plaatsing was het de beurt aan de knutselaars om de ‘saaie’ kerstversiering te pimpen. Aan glitters en blingbling geen gebrek. 

Afgelopen zaterdag kregen de lampjes gezelschap van de zelfgemaakte kerstballen, kerstklokken, arrensleeën, zuurstokken, kerstwensen, gingerbread mannetjes en een heuse kerstslee met rendieren. Op gepaste afstand hielpen de buren en de ‘kleine’ buren elkaar om er een mooie volle boom van te maken. En nu maar lekker een paar weken genieten. De ’buurt’ wenst iedereen in elk geval fijne en rustige feestdagen.