Lilian Zawedde werkt druk aan haar toekomst.
Lilian Zawedde werkt druk aan haar toekomst.

Lilian voelt zich thuis in De Bilt

Algemeen

Lilian Zawedde vluchtte in 2016 uit Oeganda naar Nederland. Zij voelde zich in haar geboorteland niet meer veilig. Haar nu 7 jarige zoon is 3 jaar later via gezinshereniging ook hier aangekomen. Verder heeft zij een tweeling van 3 jaar.

Na een verblijf van 6 maanden in het AZC in Ter Apel kwam zij in De Bilt wonen. Zij voelde zich hier al snel helemaal thuis en heeft goede contacten met haar buren. Zij vindt Nederland een mooi land, voelt zich hier veilig en ziet vooral aardige en behulpzame mensen.

Steunpunt
Het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt heeft haar ondersteund in het inburgeringsproces. Zij kon daar met alle vragen terecht en ervaarde veel begrip bij haar begeleiders. In Oeganda volgde Lilian een opleiding Toerisme en in Nederland volgt Lilian nu een opleiding Projectmanagement aan het NCOI.

We8Match
Via We8Match heeft Lilian een stageplaats als project-assistent gevonden. In december doet zij examen en Lilian wil daarna aan het HBO een vervolgstudie Projectmanagement doen; dit is mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Steunfonds Vluchtelingen.; een organisatie, die gelieerd is aan het Steunpunt Vluchtelingen. Dit fonds biedt financiële steun aan vluchtelingen in de gemeente De Bilt, voor zover het zaken betreft die buiten de verantwoordelijkheid vallen van de gemeente.

Ook is Lilian vrijwilliger bij Werkgroep De Bilt voor Iedereen, een gemeentelijk initiatief, dat kijkt naar hoe het inclusiebeleid in de gemeente wordt uitgevoerd

Hobby
Lilian heeft als hobby’s dansen en wandelen en luistert graag naar muziek. Zij vertelt dat het Steunfonds haar de kans heeft gegeven een opleiding te volgen en in de toekomst een baan te krijgen waarmee zij haar ambities kan waarmaken. Zie voor meer informatie www.steunfondsvluchtelingendebilt.nl         (Frans Poot)

FP Lilian.jpg

Lilian Zawedde werkt druk aan haar toekomst.