Logo vierklank.nl
Cor en Arjan van Vliet: ‘Gebr. Van Vliet.
Cor en Arjan van Vliet: ‘Gebr. Van Vliet. (Foto: Bea Blauwendraat)

Van Vliet Tuin- en Boomspecialisten jubileert

samen pas één jaar onder hetzelfde dak, toch bestaat het bedrijf van de gebroeders Van Vliet uit Maartensdijk alweer 15 jaar. Een feestje waard, vinden zij. Helaas waart sinds maart het coronavirus rond, dus zit er niets anders op dan het 15-jarig jubileum maar even uit te stellen.

door Walter Eijndhoven

Dertig jaar geleden richtte vader Van Vliet zijn hoveniersbedrijf op in Maartensdijk. En, zoals zo’n balletje vaker rolt, kwamen beide zoons Arjan en Cor in hetzelfde vak terecht. ‘Na het afronden van mijn opleiding ‘Vakbekwaam Hovenier’ aan het Wellantcollege, startte ik in 2005 mijn eigen bedrijf’, vertelt Cor van Vliet. ‘Begonnen als zzp’er, staat er nu een mooi bedrijf met meer dan tien man personeel’.

Boom
Ook Arjan belandde na zijn middelbare school in het groen. Al bewandelde hij een iets ander pad dan zijn broer. Hij legde zijn focus meer op boomverzorging. Arjan: ‘Ik deed eerst veel boomverzorging en advieswerk, alleen miste ik het sociale aspect binnen mijn vak. Drie jaar geleden kreeg ik de kans meer met mijn broer te gaan samenwerken, wat uiteindelijk resulteerde in een gezamenlijk bedrijf’.

Aanspreekpunt
‘Ondanks het coronavirus konden wij dit jaar grote stappen maken met het nieuwe pand aan de Industrieweg en uitbreiding van personeel, waaronder een boomverzorger, een allround hovenier en ook een werkvoorbereider’, vult Cor zijn broer aan. ‘Het plannen van het werk voor de hoveniers in het veld, bestellen van allerlei materialen en nog veel meer werk kunnen Arjan en ik nu aan hem overlaten’.

De samenwerking tussen beide broers gaat goed. Zij vullen elkaar goed aan, beide vanuit hun achtergrond en expertise en klanten hebben één aanspreekpunt. ‘Voor hen is het fijn en gemakkelijk als zij maar één aanspreekpunt hebben, op welk gebied ook’, vertelt Arjan. ‘Zo is ons klantenbestand gegroeid vanuit particulieren, naast ook zowel bedrijven, natuurorganisaties en gemeenten’.

Ook in coronatijd is voor de tuin- en boomspecialisten genoeg werk voorhanden. Mensen waarderen steeds meer het groen als zij veel aan huis zijn gebonden. Cor: ‘Wij krijgen veel aanvragen voor het renoveren van tuinen en plaatsen steeds meer veranda’s en schuren Natuurlijk bestaat in de wintertijd meer risico voor ons vak. Daarom investeren wij ook in gladheidsbestrijding en sneeuwschuiven’.

Toekomst
Om hun bedrijf toekomstbestendig te maken, doen beide heren veel aan innovatie. Groene daken is één van de diensten die zij veel aanbieden en naast tuinontwerp en aanleg, snoeien en kappen, planten zij ook bomen. ‘Om takken te versnipperen schaften wij een unieke snippermachine aan’, legt Arjan uit. ‘Deze compacte rups-versnipper-machine is nog geen meter breed en zo komen wij in bijna elke tuin. Verder lopen wij voorop op het gebied van accu-machines, al ruim de helft van ons gemotoriseerde gereedschap is vervangen door een accu-machine. Naast de milieu- en gezondheidsaspecten zien wij dat ook onze klanten het waarderen als er minder lawaai in de tuin wordt gemaakt’.

Meer berichten