Beter De Bilt en Bilts Belang vinden dat de begroting anders kan.
Beter De Bilt en Bilts Belang vinden dat de begroting anders kan. Foto:

Beter De Bilt en Bilts Belang komen met een Alternatieve Begroting 2021

Algemeen

- Editorial -

De lokale partijen Beter De Bilt en Bilts Belang komen met een alternatieve begroting in de raadsvergadering van 5 november; Eentje die andere keuzes maakt, die de rekening niet neerlegt bij de burgers, maar die er van uitgaat dat de gemeente zelf meer kan doen. 

Wij bezuinigen niet op het minimabeleid. Dat is bezuinigen op kwetsbare inwoners -in deze tijd sociaal niet aanvaardbaar. Ook niet op buurtbijeenkomsten, waarbij burgers elkaar buiten ontmoeten, bijv. rondom een buurt-kerstboom.  En wij willen zeker niet bezuinigen op de mantelzorgwaardering deze hebben we juist in  deze coronatijd keihard nodig. Bovendien worden de waarde-cheques lokaal besteed; voor de lokale middenstand nu ook zeer welkom.

De verhoging van de OZB kan fors minder. Tegelijkertijd vinden we het nodig om de ergernissen aan te pakken. Foutparkeerders kunnen we pas beboeten wanneer er parkeerbeleid  is. Dat moet er komen dus! 

We denken meer geld op te kunnen halen door de leges kostendekkend te maken.

De gemeentelijke organisatie functioneert onvoldoende. Het is dringend nodig dat we ons richten op de kerntaken en beoordelen hoe we beter kunnen samenwerken met andere gemeenten.

De uitgebreide alternatieve begroting 2021 vindt men op onze websites. Laat ons horen wat u er van vindt.