Afbeelding

Goede samenwerking

Algemeen

Er was sprake van een fijne samenwerking door Idea Bibliotheek Bilthoven, Stichting Biltsheerlijk en Kinderboerderij De Schaapskooi in de week van de duurzaamheid. Helaas konden veel evenementen niet plaatsvinden door de coronamaatregelen; deze activiteit kon gelukkig wel doorgang vinden.

Kinderboerderij De Schaapskooi verzorgde een informatieve stand in de bibliotheek waar o.a. kruiden geroken, gevoeld en geproefd konden worden. En hoe zwaar waren de pompoenen in de stand? Ahmad wist hoe zwaar de kleinste pompoen was en mag een gratis feestje geven in het theehuisje.

Plukdoolhof
Op donderdag 15 oktober was er in de bibliotheek een presentatie over het plukdoolhof op het terrein van kinderboerderij De Schaapskooi door Joanne Ronhaar van Biltsheerlijk. Het plukdoolhof is een goed voorbeeld van duurzame voedselproductie en tegelijkertijd een leuke attractie voor kinderen. Het is de meest recente aanvulling op de voorzieningen van de kinderboerderij, die naast veel dieren ook een groentetuin heeft. Na de presentatie in de bibliotheek wandelde de groep naar de kinderboerderij, waar iedereen rondkeek, luisterde naar het verhaal van Tom de Vries over bodemdieren en in het zonnetje genoot van koffie, thee en cakejes met appel uit Het Plukdoolhof, gemaakt door de medewerkers van Reinaerde Het Lichtruim.         (Geetje van Dijk)

!