Logo vierklank.nl
Met tekeningen geven 11-jarigen hun kijk op vrijheid weer.
Met tekeningen geven 11-jarigen hun kijk op vrijheid weer. (Foto: )

Expositie Vrijheid

In Bibliotheek Bilthoven is vanaf 16 oktober een grote tentoonstelling met tekeningen van Poolse, Duitse en Nederlandse kinderen te bezoeken. In het kader van 75 jaar Vrijheid hebben de stichting Razem en Jumelage De Bilt Coesfeld het initiatief genomen om kinderen te vragen een tekening te maken over ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ 

Scholen in Coesfeld en Miescisko en de Julianaschool in Bilthoven zijn hier mee aan de slag gegaan. Het bleek een goede manier om kinderen bij het thema 75 jaar Vrijheid te betrekken. 

Carmen
De feestelijke opening is op vrijdag 16 oktober om 15.30 uur. Kinderburgemeester Carmen Braak, begeleid door burgemeester Potters, zal de expositie openen. Hanka Vossen van Stichting Razem zal iets vertellen over de totstandkoming van dit project, beeldend kunstenaar Mascha Teunen vertelt over hoe het thema vrijheid verbeeld wordt in de tekeningen en er wordt muziek gemaakt door kinderen uit groep acht. De tentoonstelling is tot en met 29 november te bezoeken in Bibliotheek Bilthoven tijdens openingstijden. Aanmelden bij de balie van de Bibliotheek of via ideacultuur.nl. Toegang is gratis.

Meer berichten