Logo vierklank.nl
Links Karin Cramer en Frans den Braber namens BENG en rechts Aad van de Meer van De Wereldwinkel in de nieuwe locatie van Lokaal 17.
Links Karin Cramer en Frans den Braber namens BENG en rechts Aad van de Meer van De Wereldwinkel in de nieuwe locatie van Lokaal 17. (Foto: )

Lokaal 17 in De Bilt

De succesvolle en druk bezochte Wereldwinkel op de Hessenweg 168 in De Bilt gaat een nieuwe fase in. Naast het uitgebreide en duurzame assortiment aan Fairtrade en Duurzame artikelen is er afgelopen zaterdag in de ruime achterruimte van de winkel een nieuwe dimensie toegevoegd met Lokaal 17.

Lokaal 17 is ingericht met een fototentoonstelling in 17 delen volgens de duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, zoals armoedebestrijding, betaalbare en duurzame energie, waardig werk en duurzame economische groei, verminderen ongelijkheid, verantwoorde productie en consumptie, geen honger, goed onderwijs, gendergelijkheid, schoon drinkwater, rechtvaardigheid en sterke publieke diensten. Tien doelen daarvan hebben direct aansluiting bij de tien Fair Trade principes en juist dat wil de Wereldwinkel met Lokaal 17 onderstrepen. Duurzaamheid en Fairtrade gaan direct samen, zowel in de Wereldwinkel als in deze nieuwe plaats van mogelijkheden in De Bilt.

Duurzaamheid
in deze gemeente zijn al heel wat organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Bovendien is De Bilt sinds 9 jaar een Fairtrade Gemeente. Samenwerkingspartners in Lokaal 17 zijn de Wereldwinkel, Duurzaam De Bilt, de Werkgroep Fairtrade en ook BENG! Lokaal 17 wil een bijdrage leveren om de samenwerking tussen deze organisaties en hun netwerk te versterken.

Loket
Het is de bedoeling dat BENG! maandelijks een energieloket gaat houden in Lokaal 17, een loket waar de inwoners van De Bilt concrete informatie kunnen krijgen over duurzame alternatieven en energiebesparingsmogelijkheden voor hun woningen. Voor meer informatie of vragen over Lokaal 17 kunt u terecht bij info@wereldwinkeldebilt.nl. In de komende maanden opstartend en regelmatig vanaf 2021 wil Lokaal 17 een aantrekkelijk programma aanbieden rond eerlijke en duurzame alternatieven aanvullend op het aanbod van de Wereldwinkel. Lokaal 17 is tijdens de openingstijden van de Wereldwinkel te bezoeken.         (Frans Poot)

Meer berichten