Logo vierklank.nl
V.l.n.r. Marieke van Nimwegen, Rianne Smit en Annie Naber.
V.l.n.r. Marieke van Nimwegen, Rianne Smit en Annie Naber. (Foto: )

Lift je leven-programma

Binnenkort starten er nieuwe Lift je leven groepen: Marieke van Nimwegen, Rianne Smit en Annie Naber vertellen er meer over. 

‘Lift je leven’ is ontwikkeld door Jeanine Schreurs, nadat zij zelf door ziekte een forse daling in haar inkomen meemaakte. Zij richtte haar leven anders en meer duurzaam in. Toen ze met minder geld en minder spullen verder leefde, merkte ze dat zij zich gelukkiger voelde. Uiteindelijk leidde deze ervaring tot een promotieonderzoek. Haar proefschrift is vertaald in het praktische en toegankelijke Lift je leven-programma, dat in meerdere gemeentes in Nederland te volgen is.

Marieke van Nimwegen haalde het Lift je leven actieprogramma in 2015 naar De Bilt. Het heette toen nog Budgetkring. Ondertussen zijn er al 10 groepen geweest, met veel tevreden deelnemers. Nu gaan Annie Naber en Rianne Smit verder met nieuwe groepen. Het zijn kleine groepen van maximaal 10 personen. Daardoor is er aandacht voor ieders verhaal. 

Een kring bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur. De dames vertellen met enthousiasme over het thema duurzaamheid in het programma. Een item dat goed aansluit bij de maatschappelijke discussie op dit gebied. De volgende groepen starten op dinsdag 20 oktober en donderdag 5 november. Aanmelden kan via www.stichtinglift.nl/DeBilt
(Frans Poot)

Meer berichten