Een asfaltmachine legt een laag klaar voor verwerking ter hoogte van de Brandweergarage Maartensdijk.
Een asfaltmachine legt een laag klaar voor verwerking ter hoogte van de Brandweergarage Maartensdijk.

Groot onderhoud N417 op schema

Algemeen

door Henk van de Bunt 

De provincie Utrecht begon half september met groot onderhoud van de weg N417 tussen Nieuwe Wetering, Maartensdijk en Hollandsche Rading. Er vinden asfalteringswerkzaamheden plaats en aanpassingen op en om de weg. Ook komt er een zonnepanelenfietspad in Maartensdijk. Alle werkzaamheden zijn half 2021 klaar.

De Provincie Utrecht heeft de omwonenden met een brief geïnformeerd. Voor huizen die direct langs een werkvak liggen, worden alternatieve parkeervoorzieningen aangeboden. De provincie heeft met de hulpdiensten afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. Het openbaar vervoer volgt de geldende omleidingsroutes. De busmaatschappij geeft op de halteborden aan waar opgestapt kan worden.

De aannemer voert de werkzaamheden in 6 fases uit - 3 op de hoofdrijbaan en 3 op het fietspad - vanaf het Texaco-tankstation in Maartensdijk richting de kruising met de Vuurse Dreef in Hollandsche Rading. Door de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren, komt de bereikbaarheid van aan- en omwonenden, winkels en bedrijven het minst in de knel en is de overlast voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk.

Fases
Fase 2 betreft frees- en asfalteringswerkzaamheden aan de Hoofdrijbaan in de periode 1 t/m 5 oktober 2020 waarbij de weg is afgesloten van donderdag 01-10 t/m vrijdag 02-10 tussen 20.00 en 05.30 uur en in het weekeinde van vrijdag 02-10 vanaf 20.00 t/m maandag 05-10 05.30 uur. Het wegvak is vanaf de rotonde Dorpsweg tot aan huisnummer Tolakkerweg 194 afgesloten voor verkeer. De Industrieweg is via een tijdelijke ‘fietsstraat’ bereikbaar. De omleiding voor doorgaand verkeer staat middels bebording aangegeven. Het fietspad is in twee richtingen toegankelijk voor fietsers.

Omleiding
Doorgaand verkeer vanuit Utrecht en Hilversum richting Maartensdijk wordt omgeleid via de A27, de N234 (De N234 provinciale weg tussen Soest en Groenekan), Gezichtslaan en Dorpsweg. Doorgaand verkeer vanuit Utrecht richting Hollandsche Rading wordt omgeleid via de A27 (afslag 33, Hilversum), Diependaalselaan en de N417.

Handwerk is nog steeds onmisbaar.
Hoog in de lucht blikken 70 paar kinderogen uit over de werkzaamheden aan de rotonde van Maartensdijk. Aan de armen van de ANWB-wegwijzer zijn de portretten bevestigd van leerlingen, die ooit de basisschool in Maartensdijk verlieten.