Ondanks de sterkere tweede helft wist Nova 1 geen punten te behalen in Nijmegen.

Nova komt net tekort tegen Noviomagum

Afgelopen zaterdag speelde Nova in Nijmegen tegen Noviomagum. Bij een overwinning zou Nova serieus meedraaien op de ranglijst. Dat werd dan ook een belangrijke drijfveer.

Nova startte niet scherp genoeg tegen Noviomagum; de Bilthovenaren bleven een kleine achterstand houden tot 5-4. Daarna wist Noviomagum uit te lopen naar 8-4. Met goede afstandsschoten wist Nova het gat iets kleiner te maken, ruststand: 14-11.

De spelers van Nova beseften dat zij zichzelf echt tekort deden. De ploeg kon de wedstrijd nog niet kantelen, want ook de tweede helft werd niet sterk genoeg begonnen, waardoor Noviomagum de voorsprong hield. In het verdere verloop van de wedstrijd liet de ploeg zien dat het veel meer waard is: de spelers werden feller, gingen duels aan en draaiden mooie aanvallen. Het werd nog spannend en met nog zes minuten op de klok stond het 20-19. Nova kon echter niet op gelijke hoogte te komen met Noviomagum en daarmee glipte een gelijkspel uit hun handen. Het eindsignaal klonk bij een stand van 22-21. Dat betekende een zure nederlaag voor Nova. Volgend weekeinde ontmoet Nova om 15.30 uur thuis Movado uit Dordrecht.          (Tessa van der Laan)