Afbeelding

DOS niet opgewassen tegen titelkandidaat

Zaterdag stond voor DOS Westbroek, in de overgangsklasse, de 4e veldwedstrijd op het programma. Ze moesten vol aan de bak tegen de gedoodverfde titelkandidaat HKC uit Hardinxveld-Giessendam.

Afgelopen (vroegtijdig afgebroken) seizoen werden deze partijen nog gespeeld op het scherpst van de snede. Maar zaterdag werd DOS, zeker in de beginfase, compleet overlopen door een team dat grotendeels bestond uit voormalig Korfbal League spelers en keek de ploeg na 20 minuten al aan tegen een 12-2 achterstand aan.

Door wat omzettingen leek coach van Brenk het tij enigszins te kunnen keren. De aanvallen gingen iets beter lopen doordat er wat meer druk werd gezet op de verdediging van HKC. Toch gingen de Oranje/Blauwen uit Westbroek, met een 15-8 achterstand de rust in. Een in de 2e helft veel beter DOS bleef achter de feiten aanlopen; het klasseverschil bleef te groot. En zo keerde Dos met een 30-20 nederlaag terug naar Westbroek.