Logo vierklank.nl
Foto:

IVN Paddenstoelenwandelingen

IVN De Bilt organiseert zondag 27 september paddenstoelenwandelingen in het Willem Arntsz-bos. 

De herfst lijkt al vanaf eind augustus te zijn begonnen. Door de extreme droogte laten de bomen veel te vroeg hun bladeren vallen om zo verdamping te beperken. 

De sapstroom in de boom vervoert nu het nog kan de voedingstoffen uit het blad naar voornamelijk de wortels, alwaar het wordt opgeslagen als reserve voor het volgend jaar. Houtzwammen nemen hun kans waar en tappen het sap af om er mooie vruchtlichamen van te maken. Zwavelzwammen, biefstukzwammen en tonderzwammen zien we dit jaar erg vroeg floreren. Ook de ‘gewone’ paddenstoelen, laten zich al zien. 

Er wordt gewandeld in groepen van niet meer dan vier personen; hierdoor worden de RIVM-richtlijnen gewaarborgd. Aanmelding vooraf is daarom ook ‘verplicht’. De start van de eerste wandeling is om 10.00 uur en elk halfuur start er een nieuwe groep. Duur van de wandeling is ca. 1 uur. 

Aanmelden kan tot 18.00 uur vrijdag 25 september bij Jan Hoen (tel. 06 46960137). De vertrekplaats is de Parkeerplaats Boerderijlaantje tegenover de manege; te bereiken via hoofdingang Willem Arntszhoeve.

Meer berichten