Logo vierklank.nl

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Graag wil ik reageren op het bericht, dat rijke vermogende ouderen in deze gemeente ,met een inkomen van meer dan een ton per jaar hun ‘onderkomen’ (villa’s /appartementen) met Wmo-subsidie mogen laten poetsen; eigenlijk schandalig dat zij daar ‘recht’ op hebben.

Nu wil de plaatselijke PvdA-afdeling een voorstel indienen om dan maar ‘éénmalig’ de Onroerend Zaak Belasting te verhogen om de kosten van deze subsidie op te vangen; m.a.w. ook alle niet vermogende eigen-woning bezitters mogen voor deze kosten gaan opdraaien.

Het is wel gemakkelijk om steeds de financiële gaten in de begroting op te vullen met verhoging van de OZB. Is het niet een eerlijker idee om een ‘inwonersbelasting’ (ander woord voor inkomstenafhankelijke belasting) te gaan heffen naast een OZB-verhoging voor percelen boven een bepaalde prijs, om het gedrag van deze vermogende ouderen te neutraliseren? Wellicht blijft er dan ook nog iets over voor de inwoners die het echt nodig hebben.

In ieder geval draagt zo iedereen zijn steentje of zijn kei bij en niet alleen de ook niet vermogende eigen-woning-bezitter.

Jacqueline Weisz, Maartensdijk

Meer berichten