Logo vierklank.nl

Een duurzaam De Bilt maakt wereldwijd verschil

Ook dit jaar organiseert Duurzaam De Bilt de ‘Week van de Duurzaamheid’, van 10 tot 18 oktober. Een week lang kan iedereen op haar of zijn manier een activiteit organiseren die bijdraagt aan een duurzame Biltse samenleving. 

Het is de derde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. Maaike Noorlander zegt hierover: ‘Elk jaar doen meer mensen mee omdat zij vinden dat het tijd is om in actie te komen. We dagen mensen uit samen te werken aan een betere leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties. Als iedereen doet wat hij belangrijk vindt, dan komen we er met elkaar’. Dat wat jij wil doen, kun je op de site van Duurzaam De Bilt zetten. 

Gezocht

Deze Week van de Duurzaamheid biedt een extra kans. Duurzaam De Bilt zoekt mensen die een nieuw initiatief willen starten. Een initiatief dat daarna niet meer weg te denken is in De Bilt. Joanne Penning licht toe: ‘Een paar thema’s zijn nu belangrijk: biodiversiteit en circulaire economie. Hoe mooi zal het zijn als mensen met passie hiervoor elkaar vinden. Samen een plan ontwikkelen en gaan uitvoeren. Zodat er een verschil wordt gemaakt waar we trots op zijn hier in De Bilt’. Duurzaam De Bilt brengt deze initiatiefnemers bij elkaar en ondersteunt bij de eerste stap. Dat is een ontmoeting in de Week van de Duurzaamheid die de springplank wordt voor verdere activiteiten uitgevoerd door de initiatiefnemers. 

Wildcard

Heb je een ander thema vallend onder de Global Goals, waar jij het verschil wilt maken, gebruik dan de zogenaamde Wildcard. Laat horen waar jij met anderen aan wilt werken. Dan gaat Duurzaam De Bilt op zoek naar gegadigden. 

Wil je een activiteit op de agenda zetten voor in de Week van de Duurzaamheid? Of wil je een initiatiefnemer zijn voor circulaire economie, biodiversiteit of een ander thema vallend onder de Global Goals? Ga dan naar: www.duurzaamdebilt.nl

Helaas weet men nog niet welke ruimte er in oktober is voor Corona-proof-activiteiten. Duurzaam De Bilt wil zich op dit moment niet laten weerhouden om je alvast te stimuleren je bijdrage aan te melden. Ook individuele acties, online activiteiten en kleine bijeenkomsten op 1,5 meter kunnen immers ook een goede start zijn.

Meer berichten