22 kinderen volgen de eerste training voor de kangoeroes.
22 kinderen volgen de eerste training voor de kangoeroes. Foto: Annemiek van der Ploeg

Handen wassen en trainen maar

Sport

Een aangepast trainingsschema, een buitenkraan, veel handzeep en een heuse wasstraat; het is een greep uit de voorbereidingen, die korfbalvereniging Nova heeft getroffen om haar jeugd weer te laten trainen. Donderdag 30 april werd het startschot gegeven.

Er werd wat gegiecheld toen iedereen achter elkaar in de rij stond om de handen te wassen met de speciaal gebouwde buitenkraan, maar iedereen weet goed waar het allemaal voor dient. Wanneer de kinderen hun handen hebben gewassen, mogen ze het veld betreden voor de training. De kinderen tot en met de D kunnen gewoon samen trainen, weliswaar op afstand van de trainers, en de kinderen vanaf de C trainen op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij deze laatste groep geldt dat zij gedurende de training zoveel mogelijk in dezelfde tweetallen trainen met dezelfde materialen. De eerste trainingen gingen verrassend goed; er stonden veel vrolijke kinderen op het veld. 

Materialen reinigen 

Korfballers maken tijdens een training in ieder geval gebruik van een voetplaat, een paal, een korf en uiteraard een bal. De kinderen en trainers maken deze materialen na iedere training schoon in de ‘wasstraat’. Zo kan ieder team weer met schone materialen trainen. 

Aandacht

Trainen met al deze maatregelen vraagt de aandacht van alle spelers en trainers. Om alles in goede banen te leiden, beschikt Nova over acht corona-coördinatoren. Bij iedere training is er minimaal één coördinator aanwezig die ervoor zorgt dat alle kinderen en trainers zich aan de maatregelen houden. Voorzitter Pieter Keuning: ‘Als ik zie welke voorbereidingen er allemaal zijn getroffen in twee dagen tijd door vrijwilligers, maakt mij dat ontzettend trots op de club.’ (Renske van Kempen)