Bij de club is het niet te doen; dan maar in ’t plantsoen.
Bij de club is het niet te doen; dan maar in ’t plantsoen.

Nova blijft in contact met haar leden

Sport

Het was natuurlijk erg wennen: zo sta je een paar keer per week met elkaar op het korfbalveld en zo zit iedereen ineens thuis. Nova wil graag met haar leden in contact blijven en kwam daarom de afgelopen weken met een paar initiatieven voor jong en oud.

Veel leden gaven al snel aan het korfballen te missen en wilden graag thuis de sport beoefenen. Uiteraard wilde Nova haar leden deze mogelijkheid geven en is er gestart met de uitleen van korfbalpalen. Een ouder van een jeugdlid bood aan om dit te coördineren, waardoor verschillende leden nu thuis kunnen korfballen!

Selectie

De selectie van Nova wilde ook iets voor de andere leden betekenen en met hen in contact blijven. Dagelijks ontvangen de selectiespelers een challenge van hun coach die zij vervolgens allemaal thuis uitvoeren. Ze maken een filmpje van hun verschillende uitvoeringen en delen dit filmpje via sociale media met de rest van Nova. 

Andere Nova-leden kunnen dagelijks met de ‘Nova Challenge’ aan de slag en hun eigen uitvoering opsturen. De challenges variëren van een wc-rollen parcours afleggen en een balletje op een zo originele manier in een emmer gooien tot aan zoveel mogelijk burpees in een minuut doen en één kilometer hardlopen in een zo snel mogelijke tijd. 

Paaseieren

Ook voor de Kangoeroes werd er iets georganiseerd. Kangoeroetrainers Annemiek, Marleen en Sam gingen langs de huizen van de allerkleinsten van de vereniging en hingen een tasje aan hun voordeur. In dat tasje zaten twee paaseieren, twee kleurplaten en een paasbingo met zestien leuke oefeningen om thuis te doen. De kinderen en hun ouders vonden het een fantastische verrassing.         (Renske van Kempen)