Marian Stufkens redt spullen van de prullenbak.
Marian Stufkens redt spullen van de prullenbak.

Marian Stufkens pakt kadootjes uit

Algemeen

Marian Stufkens is nu bijna twee jaar vrijwilliger bij stichting de Emmaus. Haar taak hier is het uitzoeken van al het speelgoed wat er binnenkomt. 

Speelgoed is altijd al iets geweest waar Marian veel interesse in heeft gehad. Ze werkt als orthopedagoog, heeft een eigen bedrijf gehad in speelgoed en haalde ooit het vakdiploma ‘speelgoederen’. ‘Er komt echt heel erg veel speelgoed binnen’, vertelt Marian. ‘Het is gewoon heel erg leuk werk: Alles wat je uitpakt is een kadootje, je weet nooit wat er uit de zakken en dozen komt rollen’. 


Twee keer leuk

Over haar taken als vrijwilliger vertelt Marian: ‘Ik sorteer en zoek ook instellingen die heel graag speelgoed willen, zoals verzorgingshuizen, kindervoedselbank of instellingen voor gehandicapten. Dus dat is een leuke taak voor mij die erbij komt, om continu bezig te zijn met het vinden van afzetgebieden. Een deel van de goede spullen zet ik hier en de andere goede spullen geven we weg. Er wordt zoveel gebracht, dat als wij bijvoorbeeld zes dezelfde spelen binnenkrijgen, er een paar naar de winkel gaan en een paar naar een instelling. Dat is ontzettend leuk, want dan genieten er meer mensen en kinderen van het speelgoed. Je ziet dan dat mensen er blij mee weg gaan. Daar word ik dan weer heel blij van. Het is gewoon 2 x leuk eigenlijk’. Over het doen van vrijwilligerswerk vertelt Marian dat het een aanvulling is naast haar werk; ‘Het geeft mij een goed gevoel om mensen iets te kunnen geven. En ik red spullen van de prullenbak’. 

Emmaus 

‘Emmaus als organisatie sprak me toen ik nog studeerde al aan. Het is een fijne organisatie om vrijwilligerswerk te doen. Ik voel me gezien als vrijwilliger en als er iets is kun je altijd met één van de coördinatoren iets kortsluiten. Er is ook altijd iemand aanwezig van het bestuur. Dat is ook erg prettig. Daarnaast zit ik ook in de projectcommissie; waarin we de aanvragen voor het goede doelen bespreken. Er komen per zes weken wel 20 aanvragen binnen, dus we maken hier elke keer weer een keuze in. Dan weet je weer waar je het voor doet, dat is extra leuk’. 

Vrijwilligers

Marian laat weten dat er nog dringend gezocht wordt naar vrijwilligers: voor de boeken, voor de verkoop, techniek, kleding etc. ‘Het is echt leuk werk, wanneer je interesse in iets hebt waar je je eigen kwaliteiten in kwijt kunt, is het een erg leuke aanvulling. Ik heb altijd de neiging om even extra te komen merk ik. Kom gerust eens langs voor een kennismaking wanneer je als vrijwilliger aan de slag wilt’. Kijk voor meer informatie over de vacatures bij de Emmaus of andere vacatures op mensdebilt.nl .  (Naomi van der Meijden)

Vrijwilligers werk is er in verschillende soorten en maten. Elke maand interviewt de Vrijwilligerscentrale een vrijwilliger uit de gemeente De Bilt.