Logo vierklank.nl
Vol goede moed vertrekt de groep om bomen te planten. (foto Wim Westland)
Vol goede moed vertrekt de groep om bomen te planten. (foto Wim Westland) (Foto: wimw)

Plan Boom project plant 10 miljoen bomen

De komende vier jaar planten Natuur- en Milieufederaties werken in het project Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleint men de CO2-uitstoot en wordt de leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan zelf bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken.

De eerste van de in totaal 10 miljoen bomen (landelijk) werden geplant op Landgoed Houdringe Op deze dag werkten ook veel organisaties uit de regio mee: Utrecht landschap, IVN, Landschap Erfgoed Utrecht, Landschappen NL. en verder nog studenten HU , en vrijwilligersorganisaties uit de omgeving.

Miljoen
Burgemeester Sjoerd Potters en Annie van de Pas (Natuur en milieuorganisaties) gaven het startsein. Potters merkte hierbij op: 'Dit lijkt veel, maar in De Bilt staan al meer dan 1 miljoen bomen'. Daarna werden er door de opgekomen natuur liefhebbers 37 hoogstamfruitbomen geplant allemaal van een oud ras; allemaal voor insecten en klein wild. Het fruit word niet geoogst, maar mag vallen. Verder werd er over meer dan 150 m. een struweelhaag geplant, waar de insecten en vogels een schuilplek kunnen vinden.

Meer berichten