Logo vierklank.nl
De kandidaten voor de Maestro-titel
De kandidaten voor de Maestro-titel

Tweede editie Maestro in Westbroek

'Zeven aspirant-dirigenten strijden om de titel'

Ze zijn al druk aan het oefenen bij Muziekvereniging Vriendenkring, want op zaterdag 9 november is het zover. Dan mogen zeven kandidaten hun dirigeerkwaliteiten tonen aan publiek én deskundige jury. De beste dirigent krijgt de gouden baton uit handen van burgemeester Sjoerd Potters en wordt Maestro van Westbroek 2019.

De kandidaten hebben hun eerste lessen al gehad van dirigent Gellius Kaars Sijpesteijn. Al met al is het nog niet zo makkelijk, weet ook Ruth Nagel. Niet alleen is de witgoedhandelaar voorzitter van Vriendenkring; hij is ook één van de kandidaten.

Ruth: 'Je hebt de neiging om te versnellen of juist te langzaam te gaan. En dan zakt het hele orkest in. Ook iedereen tegelijk laten beginnen en eindigen, gaat niet vanzelf. Voor je het weet is het één grote kermis.' Grappig voor het publiek, maar een nachtmerrie voor de kandidaten. Gelukkig duurt het nog even voor het 9 november is en de zeven dirigenten strak in het pak mogen aantreden.

Anderen
Ruth gaat het in het Dorpshuis opnemen tegen journaliste Marloes, boerin Wilma, uitgever Peter, scholier Johanan, radio dj Timur en medewerker bloemenveiling Huib. Na het optreden van elke kandidaat brengt de jury haar stem uit. In de pauze mogen ook het orkest en het publiek stemmen. Daarvoor staan speciale stembussen klaar. De twee kandidaten met de meeste stemmen staan na de pauze samen in de finale. En mogen dan nog één keer bewijzen dat zij de titel Maestro verdienen. De jury heeft het laatste woord.

Inloop voor het concert is vanaf 19.30 uur. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om iets te drinken, en de winnaar te feliciteren.

Op woensdag 30 oktober komen alle kandidaten om 19.30 uur samen in het Dorpshuis in Westbroek. Daar zullen ze na elkaar hun stuk oefenen met het orkest. Deze avond duurt tot 21.30 uur. Ook dan bent u van harte welkom als voorproefje op de wedstrijd van 9 november om 20.00 uur.       (Karin Bos)

Meer berichten