Carmen Braak kan aan de slag als kinderburgemeester van De Bilt.
Carmen Braak kan aan de slag als kinderburgemeester van De Bilt.

Kinderburgemeester Carmen Braak geïnstalleerd.

Algemeen

door Guus Geebel

Burgemeester Sjoerd Potters begint zijn toespraak bij de installatie van kinderburgemeester Carmen Braak met een strofe van een gedicht van Carola de Koning.

Mijn hoofd zit vol gedachten

Vol geluiden, geuren, kleuren

Ik kan niet langer wachten

Wil naar buiten door die deuren

Het thema dat Carmen voor haar burgemeesterschap heeft gekozen is 'Buiten spelen'. Carmen wil dat meer kinderen de straat opgaan en de speelplaatsen in De Bilt verbeteren. 'Kinderen krijgen steeds meer een plek in onze samenleving. De jeugd is maar 20 procent van de bevolking, maar 100 procent van de toekomst.' De burgemeester heeft geconstateerd dat Carmen dingen goed kan verwoorden en dat is een belangrijke eigenschap voor een burgemeester. Ga je je vooral ook bezig houden met het thema dat jij gekozen hebt, blijf daarbij jezelf en houd rekening met andere dingen als school. Ga zelf ook lekker buitenspelen,  want ontspanning heb je nodig in dit vak.' .      

Ambtsketen
Iris van Haaren en zilversmid Marjo Hamers hebben een ambtsketen vervaardigd. 'De ambtsketen voor de nieuwe kinderburgemeester zit vol bekrachtigende symbolen en zal hopelijk bijdragen aan een mooie periode vol dromen die uit mogen komen.' Op de vraag of Carmen een jaar lang de burgemeester gaat helpen als kinderburgemeester antwoordt zij volmondig: 'Jazeker'.en daarmee is de installatie een feit.

Inzet
In haar 'maidenspeech' zegt Carmen: 'Het was een spannende tijd en ik ben blij dat ik hier vandaag mag staan als kinderburgemeester van de gemeente De Bilt. In mijn campagne stond het thema 'Buiten spelen' centraal.' Carmen vertelt dat zij zich gaat inzetten voor betere en leukere speelvoorzieningen. Daarnaast wil zij zich sterk maken voor onderwerpen en activiteiten die in de gemeente De Bilt jongeren aanspreken. Zij dankt iedereen die op haar heeft gestemd en haar heeft gesteund. Ze sluit af met: 'Burgemeester Potters, ik ga u graag helpen.'