DOS start met overwinning

De competitie startte voor DOS met een thuiswedstrijd tegen ASVD uit Dronten. DOS begon de competitie goed en in een prima eerste helft werd de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. DOS-coach Maarten van Brenk heeft een nagenoeg ongewijzigde selectie tot zijn beschikking: er heeft één verandering plaatsgevonden. Annick Stokhof is overgekomen van De Vinken.

De eerste twintig minuten speelde DOS korfbal van hoog niveau. In hoog tempo, met veel positiewisselingen werden veel kansen gecreëerd. Doordat het verdedigend ook goed dicht zat, pakte DOS een 8-2 voorsprong. De concentratie verslapte iets en verdedigend werden te gemakkelijk enkele strafworpen veroorzaakt. DOS gaf ASVD de kans dichterbij te komen, maar pakte bij 8-5 de draad weer op en liep uit naar een 11-6 ruststand.

Na rust
Het lukte DOS in de tweede helft niet meer het hoge niveau van voor de rust te halen. Het liep allemaal wat stroever en de afronding was minder overtuigend. Coach van Brenk vond zijn ploeg te verkrampt spelen in deze fase van de wedstrijd. ASVD sloop dichterbij, maar op het juiste moment in de wedstrijd vergrootte de thuisploeg de voorsprong weer naar drie punten. De 17-15 overwinning was zeker verdiend en legt een goede basis voor de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen promovendus Dindoa. De wedstrijd in Ermelo begint om 15.30 uur.