SVM start voortvarend in bekertoernooi

Algemeen

Op zaterdag 31 augustus waren voor zowel SVM als bezoekers Eemnes de omstandigheden niet optimaal; op het kunstgrasveld van SVM is het snoeiheet en veel schaduw is er niet te ontdekken. In de opstelling zijn er de nieuwe gezichten van Leroy en Nicky Engel en Peter Drent. Er zijn nog wat spelers op vakantie en afwezig door studieverplichtingen.

Aan het begin van de wedstrijd is er nog niets van de hitte te merken; in de 1e minuut maakt Mike de Kok de 1 – 0 via een kopbal na een mooie voorzet van Frank van Brenk. S.V.M. is in die fase veel sterker dan Eemnes. Diverse keren loopt Eemnes in de buitenspelval, de linies van SVM voetballen aaneengesloten en de bal gaat gemakkelijk rond. Er wordt ook meer via het middenveld gevoetbald i.p.v. steeds de 'diepe ballen' op spits Mike de Kok. Een mooi voorbeeld hiervan is hert tweede doelpunt van opnieuw Mike de Kok en de 2-0 is een feit. In de 37ste minuut breekt Mike aan de zijkant door, geeft de bal strak voor op Frank van Brenk die fraai binnenschiet (3 – 0).

Rust
In de 2e helft blijft Jelle van de Tol in de kleedkamer, voor hem valt Coen Swart in. De leidsman van dienst trekt rood voor Eemnes (vanwege onterechte kritiek). Men kan zien dat SVM door de hitte nu gas terug neemt. Lorenzo van Zijl valt nog in voor Leroy Engel. Vanuit een corner kopt Mike de Kok de 4 – 0 binnen en 1 minuut voor het einde van de reguliere speeltijd maakt Eemnes de eretreffer.

Zaterdag 7 september geeft SVM in Almere een vervolg aan de bekercompetitie; de aanvang is om 14.45 uur.