Logo vierklank.nl
Foto: Bregje de Rijk

Boswachter Joris rijdt een échte groene auto

Boswachter Joris Hellevoort rijdt vanaf nu in een volledig elektrische auto. Dit is minder belastend voor de natuur en pas écht groen. De auto van Joris stoot geen CO2 uit en maakt minder lawaai dan een auto die op brandstof rijdt. De natuur wordt hierdoor minder verstoord.

Utrechts Landschap is vanaf 2018 al bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Wanneer een auto afgeschreven, defect is of wanneer er sprake is van uitbreiding, wordt er gezocht naar de meest duurzame optie. Per situatie wordt er afgewogen of Utrechts Landschap voor volledig elektrisch, hybride benzine-elektrisch, groengas of blauwe diesel kiest. Zo zijn er ook al twee Boa's van Utrechts Landschap die in hybride auto's rondrijden.

Beste actieradius
Er is gezocht naar het beste bedrijfsvoertuig voor de boswachters van Utrechts Landschap. Hier is de Renault Kangoo Z.E. uitgekomen. De batterij die onderdeel is van de Renault Kangoo Z.E. geeft een actieradius van 200 kilometer. Dat is voor een elektrische bedrijfswagen de hoogst haalbare actieradius die momenteel beschikbaar is in Nederland.

Meer berichten