Logo vierklank.nl

Drukke tennisweek bij Tautenburg Open

Met mooie marathonpartijen is het Tautenburg Open 2019 afgerond. Het Open toernooi is zeer succesvol verlopen, met naast een winderige zaterdag ideale weersomstandigheden en nagenoeg geen opgaves. Door de toernooiopzet met poules kwam iedere speler volop in actie.

Hans Veth (Hollandsche Rading) en Frank Schuller (FAK) waren daarbij de overtreffende trap. Het tweetal dubbelde met elkaar in de HD6 en deden allebei ook nog in twee andere onderdelen mee. Zo stonden ze in een goede week tijd allebei twaalf keer op de baan. Het leverde ze uiteindelijk ook nog titels op. Samen wonnen ze namelijk de HD6-poule, terwijl Veth ook de GD6 wist te winnen samen met Marjolein Rentinck uit Hollandsche Rading.

In de hoogste klasse (HD5) wisten Johan Brinkman en Sander Brouwer hun status als eerste reekshoofd waar te maken. Dat ging wel op het nippertje, want tegen Frank Schuller en Sander de Ruiter (FAK) wonnen ze in een ware thriller: 6-4, 6-7, 7-6.

Op de slotdag met alle finales werd het licht uitgedaan door Michel Diermeier en Erik Reijnders (FAK). Grappig genoeg had Diermeier op de openingsdag ook de allereerste partij gespeeld. De finale in de HE8 werd een ware marathon, waarin Diermeier uiteindelijk dankzij een tiebreak in de derde set als allerlaatste winnaar van de baan stapte.

Meer berichten