Logo vierklank.nl
De hengst Juan Bros vorige maand in een winnende koers met Alessandro Gocciadoro.
De hengst Juan Bros vorige maand in een winnende koers met Alessandro Gocciadoro. (Foto: Heiko Lingk)

Groenekans paard favoriet in Berlijnse koers

Onze Gemeente manifesteert zich heel aardig op het gebied van topsport. Dat geldt voor de teamsporten, maar ook voor individuele sportieve prestaties.

In Groenekan aan de Lindelaan zag de draver Juan Bros het levenslicht bij de familie van der Klij. Een draver is een paard met een eigen stamboek, dat presteert voor een sulky, een karretje, waarop de rijder-de pikeur- probeert in correcte draf een afstand tussen de twee en de drie kilometer af te leggen. En dat dan liefst zo snel mogelijk.

Juan verhuisde naar Epe en werd daar -zoals dat bij toppers in de sport vaker gaat- gespot door de Italiaanse showbink, maar ook vakman , Alessandro Gocciadoro en verhuisde naar Italië. Een soort Matthijs de Ligt scenario.

Afgelopen weekend werd in Berlijn de grootste draverij van Duitsland gehouden. Uit heel Europa reizen pikeurs, trainers, eigenaren, fokkers en belangstellende liefhebbers naar deze stad om die wedstrijden bij te wonen.

jaar werd de belangrijkste wedstrijd van dat weekend met een totaal prijzengeld van € 189.000,00 net niet gewonnen door dit van oorsprong Groenekanse paard. Juan werd zeer eervol tweede . De Nederlandse wereldkampioen, Rick Ebbinge, was hem net de baas. De tweede plaats leverde naast de eer ook nog een prijs op van € 45.000 voor de eigenaar. En een beloning voor het goede oppassen en de goede begeleiding van € 5.000 komt naar Groenekan. (Frank zur Lage)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>