Logo vierklank.nl
Impressie fietstunnel
Impressie fietstunnel

Nieuwe fietstunnel voor De Bilt

In juli is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe fietstunnel onder de Utrechtseweg (N237) in De Bilt. De tunnel kan naar verwachting begin november van dit jaar in gebruik worden genomen.

Voor het bouwen van de tunnel moet de N237 worden afgesloten gedurende twee avonden/nachten in augustus en in november en gedurende drie weekenden in september.

Breed en veilig
De nieuwe fietstunnel gaat de oude, smalle fietstunnel vervangen in de drukke fietsroute De Bilt-De Uithof. De oude tunnel wordt als onveilig ervaren en er gebeuren veel bijna- botsingen. Om de verkeersveiligheid en sociale veiligheid te vergroten, is besloten om de smalle tunnel te vervangen door een nieuwe, bredere tunnel.

Vormgever
In de tunnel worden ontwerpen aangebracht van grafisch vormgever Hansje van Halem. Zij liet zich inspireren door computerbeelden van weerpluimen, isobaren, temperatuur- en weerkaarten van het nabijgelegen KNMI. Het oude tunneltje blijft bestaan en wordt omgebouwd tot faunatunnel.

Planning werkzaamheden
Tot en met 16 augustus zijn er voorbereidende werkzaamheden waaronder het kappen van bomen en het aanbrengen van tijdelijke verharding in de midden- en buitenberm van de weg. Van 19 augustus tot 9 september is de aanleg van het noordelijk deel van de fietstunnel gepland en daarna tot 30 septemberwordt het zuidelijk deel van de fietstunnel aangelegd. Daarna volgt nog de voorbereiding en het plaatsen van de fietsbrug, het afbouwen en inrichten van de fietstunnel, het aanbrengen nieuwe asfaltdeklagen en markering op de rijbaan ter hoogte van de nieuwe fietstunnel en het ombouwen van de bestaande fietstunnel tot faunatunnel.

Afsluitingen
Tijdens de werkzaamheden is de N237 afgesloten tussen de kruising Wilhelminalaan en de kruising Universiteitsweg (N412): vanaf donderdag 15 augustus (20.00 uur) tot vrijdag 16 augustus (06.00 uur) en later nog een keer in november. Weekeinden: vanaf vrijdag 6 september (20. 00 uur) tot maandag 9 september (06.00 uur), vanaf vrijdag 13 september (20.00 uur) tot maandag 16 september (06.00 uur) en vanaf vrijdag 27 september (20.00 uur) tot maandag 30 september (06.00 uur).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>