Terry midden tussen de andere finalisten van Miss Nederland. (foto Lisette Lubbers)
Terry midden tussen de andere finalisten van Miss Nederland. (foto Lisette Lubbers)

Groenekanse finalist Miss Nederland

Algemeen Algemeen

De 24-jarige Terry Groenen is zaterdag 13 april verkozen als een van de 10 finalisten voor Miss Nederland. Terry stond een jaar eerder ook al in de spotlights toen zijn meedeed aan de wedstrijd Curvy Supermodel. Dat avontuur eindigde abrupt maar leverde veel media aandacht op en resulteerde uiteindelijk in de oprichting van haar modellenbureau Inbetween Models.

Terry ambieert van jongs af aan een plek in de spotlights. Probeert een carrière als model maar wordt keer op keer afgewezen omdat ze 'te dik' is. Met Curvy Supermodel denkt ze eindelijk haar podium gevonden te hebben, maar daar wordt ze in de eerste aflevering direct geëlimineerd omdat ze 'te dun' is. Een mediagolf was het resultaat: Te dik voor het één en te dun voor het ander. Terry: 'Toen besloot ik dat het tijd was voor verandering. Er is niks mis met een maatje 36, 38 of 40 en het wordt tijd dat de mode industrie zich daarvan bewust wordt. Inmiddels heb ik mijn eigen modellenbureau met prachtige meiden die in deze maten vallen. Daar zitten ook meiden tussen die zich uitgehongerd hebben om aan het size zero plaatje te kunnen voldoen, nu een gezondere levensstijl hebben en weer lekker in hun vel zitten. We selecteren onze modellen met zorg en helpen ze o.a. door middel van workshops en fotoshoots om nog beter te worden. Wij willen dat fotografen blij zijn om met onze modellen te werken en dat opdrachtgevers altijd enthousiast zijn over het resultaat'.

Miss Nederland
De verkiezing voor de 10 finalisten vond afgelopen zaterdag plaats in Amsterdam. Na een voorstel- en een bikinironde bleven er van de ruim 60 meiden nog 20 over. Daaruit werden de 10 finalisten geselecteerd die de komende maanden een druk programma te wachten staat om ze voor te bereiden op de finale in juni. Het gaat niet alleen om de 'looks' bij deze verkiezing. Miss Nederland is op zoek naar een echte powervrouw die Nederland goed kan vertegenwoordigen. Zowel nationaal als internationaal. Terry is van plan om zich daar 100% voor in te zetten en vooral met volle teugen te genieten van alle mooie dingen die ongetwijfeld op haar pad komen. 'Het afgelopen jaar was al prachtig met alle positieve aandacht die ik rond de oprichting van Inbetween Models heb gekregen. Dit voelt al als een kroon op mijn werk. Ik kijk uit naar de komende maanden, het zal ongetwijfeld leerzaam zijn, ben benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen en ga me zo goed mogelijk voorbereiden op de finale in juni.

Terry Groenen, finalist Miss Nederland. (foto Michel Zoeters)