} Logo vierklank.nl
Jacco Rozenberg wenst SVM-ers smakelijk eten.
Jacco Rozenberg wenst SVM-ers smakelijk eten.
Sport

Winnend ontbijt voor SVM-beloften

door Henk van de Bunt

Extra krachten opdoen vlak voor een belangrijke wedstrijd? Of gewoon gezond gezamenlijk ontbijten? Eén team in Nederland kreeg afgelopen zaterdag een vers ontbijt van Jacco Rozenberg, de chef-kok, die op de KNVB Campus in Zeist voor de nationale selecties kookt.

Samen met de sportdiëtiste van de KNVB, Naomi Brinkmans, heeft hij het boek Scoren met voeding geschreven, met daarin zestig gezonde en lekkere gerechten voor voetballers. Dankzij Scoren met voeding kan elke voetballer eten zoals de Nederlandse toptalenten. Het team van SVM JO 12-2 ging voor de teamontbijt-actie naar Facebook en meldde dat het team wel een topsportontbijt kon gebruiken. Een paar weken terug kregen de Maartensdijkse beloften het winnende bericht, dat Jacco Rozenberg zaterdag 30 maart voor het team van Femke, Niels, Thijs, Lex, Stijn, Mila, Carmen, Finn, Thijmen en Max en hun leiders Johan en Peter Paul een ontbijt zou komen verzorgen.

Aanvallen
Zaterdagochtend vertelde Jacco Rozenberg vooraf eerst iets aan de hand van het boek over sportvoeding: 'Scoren met voeding is geschreven voor ouders van voetbaltalenten en voor fanatieke voetballers, die zelf beter willen presteren. Maar ook de kantinemedewerker, die het eerste elftal een verantwoorde maaltijd wil voorzetten, krijgt genoeg nieuwe ideeën voorgeschoteld. Naast heerlijke gerechten vind je in Scoren met voeding ook handvatten en tips om je maaltijden af te stemmen op de prestaties die je gaat verrichten of waar je juist van moet herstellen. De recepten (ontbijt, lunch, diner, desserts, snacks en teamgerechten) zijn niet alleen verantwoord en lekker, maar ook toegankelijk'.

Na deze uitleg kon het team voor de eerste keer die dag 'aanvallen'; om 11.00 uur lukte dat (met enige moeite) nog een keer door hun wedstrijd tegen Laren 99 JO12-2 met 5 - 4 te winnen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>