De laatste fase van Tweemaal Zes

Nog 4 weken en de zaalcompetitie zit er al weer op. En in die laatste weken moeten er nog wat punten worden binnengehaald, dus de druk is nog niet van de ketel bij TZ.

KCR uit Ridderkerk was daarbij de eerste tegenstander; een ploeg met sterke rebound en heeft de laatste wedstrijden wat punten bij elkaar gesprokkeld; de ploeg begint dus met enig vertrouwen aan de ontmoeting met de Maartensdijkse opponent. Voor TZ is het vooral (nood)zaak om de aanwezige druk snel los te laten en met durf te korfballen. Na een gelijk opgaande beginfase, met een zuivere Matthias, lukte het TZ om in de loop van de 1e helft het initiatief te pakken en zelfs een drietal punten voorsprong te pakken; resulterend om met een 15-17 voorsprong de kleedkamers op te zoeken.

Na rust werd het direct 15-18 en in die fase moest TZ eigenlijk het gat gaan slaan naar 4 punten. Ondanks een aantal mogelijkheden lukte dat niet; daarna was er een fase, waarin TZ te afhankelijk was van het '1e schot' en waarin KCR dichterbij kroop met als gevolg een spannende slotfase. In de laatste minuut kwam TZ nog op voorsprong door Rianne, de eerstvolgende tegenaanval leverde de gelijkmaker op. Het (aller-)laatste schot van Randy trof helaas geen doel, waardoor er uiteindelijk een 27-27 eindstand op de borden verscheen en er een belangrijk punt in de slotfase van de competitie kon worden bijgeschreven.

A.s. zaterdag kunnen er zeer belangrijke zaken gedaan worden tegen het Haagse Die Haghe - hopelijk weer gesteund door een enthousiaste T-site -; waardoor het toch mogelijk moet zijn de punten in Maartensdijk te houden.           (Hester Ploeg-van Laatum)