Logo vierklank.nl
De Stichtsche Wolven spelen een fraaie pot rugby.
De Stichtsche Wolven spelen een fraaie pot rugby.
Sport

Sterk optreden Stichtsche Rugby Football Club

De jeugd van SRFC was afgelopen weekend te gast bij Rugby Club Driebergen. Met de goede resultaten van vorig weekend, 4 keer winst uit 7 partijen, was het voor iedereen spannend of het ook nu weer zo goed zou gaan. Tegenstanders voor de Stichtsche Wolven kwamen uit Driebergen en Amersfoort.

Na een lange periode van kou wind en regen was het in Driebergen stralend voorjaarsweer. Dat kwam het spel ten goede, er werd prachtig rugby gespeeld. Stichtsche begon de dag tegen het tweede team van Eemland uit Amersfoort. Normaal gesproken is Eemland een maatje te groot voor het U10 team (jongens en meiden tot 10 jaar) uit Bilthoven maar het team verkeert in goede vorm. Na nog geen 5 minuten waren de eerste vier Tries gemaakt. Een Try is een overwinningspunt die je maakt door de bal achter de achterlijn op de grond te drukken. De verdediging was sterk en erg scherp op balbezit veroveren. Daarna kwam de aanval met goed en tijdig overgooien van de bal naar een medespeler die vaak met overmacht door de verdediging rent. Prachtig rugby wat normaal pas op latere leeftijd te zien is. De wedstrijd werd grandioos gewonnen met 13-2. De Squeeze! yell klonk extra luid na deze partij.

De wedstrijd tegen thuispartij Pink Panthers begon geheel anders. Stichtsche moest alle zeilen bijzetten om de Panthers bij te houden. Het snelle spel van de tegenstanders was anders dan de eerste wedstrijd. Na 0-3 achter werd het duidelijk dat er iets gewijzigd moest worden in tactiek. Sneller en feller verdedigen riep de coach. Uiteindelijk vochten de Wolven zich terug tot een respectabele 6-7 eindscore. Net te weinig voor de winst maar het team liet zien dat ze sterk terug kunnen komen. Na een half uur rust stond het team klaar om tegen het eerste team van Eemland de laatste partij te spelen. Stichtsche was sterk aan het verdedigen om de snelle en vaardige tegenstanders van hun Tries af te houden. De teams scoorden vaak en het ging tot het eind toe gelijk op. Uiteindelijk was het verschil slechts één punt in deze wedstrijd en grepen de Stichtsche Wolven met 5-6 net naast drie keer winst. Met overtuiging werd de dag afgesloten. Stichtsche Rugby Football Club staat op de kaart, ze zijn een geduchte tegenstander aan het worden.         (Toine van der Poel)

Meer berichten