NOVA speelt degradatiekraker

Vooraf wisten beide ploegen dat vandaag twee belangrijke punten konden worden gepakt en van de o zo getergde nul af te komen; een degradatiekraker.

Vol goede moed was NOVA naar KVA afgereisd, begon daar aanvallend sterk aan de wedstrijd en versierde een strafworp in de eerste aanval. Een lange aanval van KVA zorgde voor een gelijke stand. De verdediging van NOVA leek nog niet geheel scherp, wat resulteerde in veel vrije ballen en strafworpen. Een benutte strafworp en vrije bal resulteerde in een voorsprong voor KVA van 3-1. Deze werd wel gelijk weggewerkt door NOVA, 3-3. Weer pakte NOVA een voorsprong (3-4). Er werd in deze fase moeilijk gescoord. Na een kwartier werd KVA na een slimmigheidje met het doorspelen van de doorloopbal naar de rebound onder de korf beloond met een strafworp, een gemakkelijke goal in deze fase, 4-4.

De beginfase was voor NOVA verdedigend slordig. Via een schot en nog geen drie minuten later was de 4e strafworp een feit. Echter werd deze voor de tweede keer gemist door KVA. Na deze tweede misser revancheerde KVA zich door gelijk raak te schieten met een afstandsschot. 6-4 op het scorebord. KVA leek zich te realiseren dat de strafworpen vandaag als warme broodjes over de toonbank gingen en leken hier dan ook nadrukkelijk naar op zoek. Dit resulteerde in de vijfde strafworp binnen 20 minuten. Tijd voor NOVA om een time-out te nemen. Via 7-4, werd op 7-5 weer een strafworp toegekend, de zesde van vandaag. Wat resulteerde in de 8-5. Op 10-7 nam NOVA geen risico tegen de dames van KVA, wat resulteerde in een vrij schot op twee benen, de 11-7. Er werd nog gewisseld, maar het effect leek uit te blijven. Er werd gerust op een stand van 12-7.

De scheidsrechter floot voor het begin van de tweede helft. Via een schot van een dame en twee spitsengoals was het al snel 15-7. NOVA was in deze fase ongelukkig in de afronding. Echter kwam NOVA in deze tweede helft nog tot een verschil van vijf. Er werd gehamerd op dat het onderlinge resultaat nog kon uitmaken. Echter werden de aanvallen hierna gehaaster en nam KVA meer en meer de rust om tot kansen te komen. Wat resulteerde in dat KVA nog verder uitliep naar een eindstand van 28-18. Voor NOVA zullen de eerste punten helaas nog op zich moeten laten wachten.   (Tijmen van den Pol)